lördag, maj 01, 2010

mamma

I torsdags somnade mamma in på sjukhuset, trots att det var väntat pga obotlig cancer så gick det sista dygnet väldigt snabbt. Skönt för mamma som slapp lida onödigt länge, unnar henne verkligen att få vara smärtfri och jag hoppas att hon fått frid nu.

Mamma kändes så levande in i det sista och kanske är det därför extra svårt att fatta att hon verkligen har lämnat oss nu. Jag tänkte senast igårkväll att jag ville ringa till henne och fråga hur hon mår, sedan kom jag på att det går ju inte längre. Vi ringde till varandra varje dag förut. Jag har haft turen att ha en fin och nära relation till min mamma, kanske inte okomplicerad alla dagar men vi har svetsats samman längs vägen.

Du finns alltid i mitt hjärta mamma, både före och efter det här, avslutar med att citera Jacques Werup: "Jag har varit med om dig - jag kan aldrig förlora dig."

Innan mamma gick bort så frågade jag om jag fick lägga ut någon bild på henne på bloggen, det gick bra tyckte hon. Tyvärr hann jag inte göra det medan hon fortfarande fanns kvar, vet annars att hon gärna surfade på internet och läste min och andras bloggar, även de sista veckorna i livet. Väljer nu att visa en bild på henne med August i famnen, hon njöt verkligen av att få träffa honom. Jag är glad att de hann träffas.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är den finaste, starkaste, tappraste människa jag vet.

Jag beklagar sorgen.

Frida sa...

Stor, stor kram till dig...

Carina sa...

Vilken fin bild på din mamma och din son! Jag tänker på dig och skickar en stor, varm kram.

Karina Helmersson sa...

Vad fina de är tillsammans, din mamma och din August. Stor kram, tänker på dig.

Hanna sa...

Tänker på dig, och beklagar verkligen sorgen...

Emma sa...

Vilka vackra ord om din mamma. Och tänkt att hon och August ändå fick träffas! Jag får gåshud när jag tänker på allt du och din familj fått uppleva i det senaste. Håll om dina nära o kära. Kram!

Anonym sa...

du, lilla flicka, har mer än väl, fått din beskärda del av sorg o elände.
nu önskar vi dej lugn,glädje o lycka, när detta har lagt sej.
det var en fin bild av din mamma o din son. vad roligt ändå, att de hann träffas.
stor kram-
monika i jonsryd