lördag, oktober 31, 2009

lördagsblogg

Sitter och surfar bort en stund, har en del borden och måsten, städa, vattna blommor, tvätta, byta påslakan, städa lite till. Fast jag vill ju bara plocka fram målarfärgerna. Och så slutar det med att jag sitter vid datorn istället.

Skulle kunna tänka mig att gå ut en runda också, solen skiner hos oss idag, luften är klar och kall, bara 5,5 plusgrader. Och så börjar jag bli lite hungrig, är det inte lunchdags snart? Äta före eller efter jag går ut? Tillvaron är fylld av stora och små beslut. Först av allt måste tvätten över till torktumlaren. Och diskmaskinen borde tömmas.

M tömmer saker på återvinningen och monterar snöblad. Detta görs på annan ort så jag har huset för mig själv. Fast helt ensam är jag ju inte nuförtiden. Det beror på hur man räknar. Trevligt men något tystlåtet sällskap än så länge. Gör inte så mycket väsen av sig överhuvudtaget ännu. Bidrar till svullna fötter och nuvunnen morgonpigghet. Fast det innebär iofs att kvällströttheten sätter in tidigare. M har dragit slutsatsen att J och jag brukar lägga oss ungefär samtidigt på kvällarna nuförtiden.

Imorgon ska jag på minnesgudstjänst och tänka på pappa. Jag tänker på honom rätt ofta ändå förstås men det känns fint att vara med när de läser hans namn och tänder ljus för honom imorgon. Jag ska också tända ljus. Nu däremot ska jag ta tag i alla saker jag räknade upp. Åtminstone hälften av dem. Minst. :-)

3 kommentarer:

monika c sa...

gläds med er-grattis. var rädd om dej

Frida sa...

ahh... svullna fötter, saknar dem inte ;-) du kan få se bild på mina när de var som värst!

Emma sa...

Gratulerar till det tystlåtna sällskapet!! Kram!