söndag, februari 05, 2012

borde sy men bloggar istället

Köpstoppet den här månaden har redan gått överstyr, eller kanske inte. Det var nödvändigt med ett par nya vinterstövlar, när de gamla (nu kasserade) stövlarna hade släppt i sulan vid tårna och läckte in blötsnö.

Inte alls skönt i fredags, när jag stod och väntade på tågersättningsbuss som inte behagade dyka upp, och termometern visade någonstans mellan 10-15 minusgrader... Då fick jag nog och skaffade mig ett par täta stövlar istället. Måste tillägga att jag försökt limma de gamla men det funkade inte.
De nya stövlarna köpte jag på rea, det var halva priset, kändes lite bättre även om det var ett nederlag i köpstoppstider.

Jag har iallafall tillverkat egna termosulor idag, av ett stycke yllefilt, vackert knallorange, inköpt på Panduro för flera år sedan. Jag ritade av mina fötter på bakplåtspapper och gjorde mallar av dem, det blev finfina sulor till nya stövlarna (som i ärlighetens namn nog var mer snygga än varma...). Mina fötter är små breda ankfötter, det blev liksom ännu mer uppenbart när jag såg mina fotsulor i Kalle Anka-orange filt...

Jo, och så är symaskinen framplockad, jag har lagat tre tröjor idag, typ sömmar som släppt under armen och sådana smågrejer. Känns bra att kunna laga själv och att inte gå omkring som en trashank med håliga kläder.
När jag tänker efter och tittar på mina kläder så har jag faktiskt använt dem i flera år, de här som jag lagade nu. Det är inte så att jag köper en tröja och bara använder den ett par månader och köper en ny, mina kläder hänger med ett tag. Fast jag har såklart olika kläder för olika säsonger, på vintern åker de långärmade t-tröjorna fram, och ovanpå dem stickade tröjor eller koftor. Dessa plockas undan till våren, då är det kortärmat som gäller och tunnare koftor istället.

Tänk snart är det vår igen, svårt att tro på när snötäcket är såhär tjockt och vår termometer visade på minus 22 grader imorse...

Inga kommentarer: