tisdag, februari 14, 2012

uppdatering

Februari segar sig fram, äntligen är vi framme i mitten av månaden, eller knappt, iår är det ju 29 dagar i årets segaste månad. Segast i mitt tycke alltså.

Något annat som känns segt är köpstoppet, fast ändå inte, det går bra att låta bli att köpa klädesplagg men jag har gjort lite snedsteg på sista tiden.
Vinterstövlarna tar jag i försvar, de var ett måste, men något som inte var ett lika stort måste var ett glassigt tidningsmagasin för femti spänn. Detta var ett tröstinköp när jag satt och hade långtråkigt på tågstationen i Nybban, efter att ha missat ett tåg tidigt en måndagmorgon... Ett annat köp jag ångrar lite är ett skissblock i A4-storlek, ångrar att jag inte tog till och köpte A3 istället, fast skolmaterial är ju tillåtet enligt min lista och papper, ja, det går väl alltid åt.

Något som däremot har gått bra den här perioden är att jag nästan helt slutat att äta ute. Jag har ätit ute på jobbet en gång sedan köpstoppet började, det känns bra! Jag är också bra på att ta med egna, hemmabredda mackor till jobbet, förut köpte jag gärna färdiga (smarriga) mackor på jobbet, en ganska onödig och i längden dyr lyx.

En annan nödvändig investering blev en ny hårtork, den gamla började lukta bränt och då förpassades den till de sälla jaktmarkerna. Fyndade en budgethårtork hos Claes Ohlson, den hade kostat typ 200 kr och nu såldes den för en hundring. Lagom pris för en smålänning, eller vad säger man. ;-)

För övrigt laddar jag för att inhandla lite nya underkläder och strumpor när lönen kommer nästa gång, ska också kolla på kläder till August, det kommer väl en vår till slut? August kommer nog att få en del kläder i födelsedagspresent, jag ska försöka få tag på en jeansjacka till honom, bland annat.
Gissar att det kommer att kännas småjobbigt att gå in i en affär och inte "få lov" att köpa hem en tröja eller liknande till mig själv, jag har verkligen ett köpbeteende att jobba med...

Inga kommentarer: