söndag, mars 25, 2007

delad glädje är dubbel glädje

Blev så himla glad häromdagen när jag upptäckte att två härliga tjejer på Pysselnet, Zarischka och Hattifnatt, hade startat en utmaning som går ut på att sprida lite glädje omkring sig!
På deras blogg, Lyckotjut kan man läsa mer, allt om utmaningen under info i högerspalten.

Enkelt uttryckt går det ut på att skriva upp tre saker om dagen som gör dig glad och sedan försöka skapa något utifrån dessa glädjeämnen.
Jag har inte tolkat det som att man måste skapa något varenda dag, utan jag tänker göra något alster (i papper eller pärlor eller vilket material det nu blir) som utgår från helheten i alla mina samlade glädjeämnen, eller "glädjor" som någon annan kallade det.

Hittills har jag skrivit mina glädjeämnen i tråden på Pysselnet (se ovan) men nu har jag bestämt mig för att skriva dem även på bloggen.
Här kommer lite retroaktiv glädje från mig:

2007-03-24 Glädjeämnen idag! (och igår...)

1. Hade en kanondag igår (kör lite retroaktiva glädjetjut eftersom jag inte hann skriva igår...), jag träffade/stötte ihop med tre stycken före detta klasskompisar, hade tre givande samtal vid olika tidpunkter igår, jättehärligt!
2. Jag köpte pysselsaker, ull och nål och filtdyna igår och började filta på kvällen, skitkul! Ska fortsätta idag så det är ett glädjeämne som håller i sig!
3. Igår hade M & jag en bra kväll, vi övningskörde och det gick skitbra med körningen och sedan avslutades det med tacokväll i tv-soffan med filtdynan inom räckhåll, hehe...
4. Idag ska jag fika med en kompis och hennes bäbisgoding, ska bli så mysigt, och dagen har knappt börjat än...

2007-03-22 Så, det är fortfarande rätt sida av dygnet... Förut idag hade jag också svårt att hitta glädjeämnena men nu, kvart i tolv på natten känner jag framförallt lättnad över att äntligen ha skickat iväg min hemtenta! Även fast jag inte är helt nöjd med min insats så är det ändå skönt, jag kan ändå inte göra mer, nu är den inlämnad och puts väck.
Glädje nummer två är att jag troligtvis hinner med en tur till Panduro imorgon efter föreläsningen.
Glädjeämne tre är min snälla mor som lagade middag åt mig idag när jag stressade som mest över tentan...
Glädjeämne fyra är min darling som ställer upp på mig och som jag ska få träffa imorgon, längtar...

2007-03-21 Underbart initiativ, jag behöver verkligen fokusera på bra saker istället för den ständiga ångesten över plugget...
Tre saker att glädja sig åt idag:
1. Jag fick nyss ett litet lönekuvert från studieförbundet där jag hållt i en smyckescirkel, får pengar på fredag, härligt!
2. Om mindre än två veckor, snart bara en vecka kvar, åker jag och min mamma till Nordiska Stämpel -och scrapmässan i Göteborg, tjoho!
3. Jag är lite hungrig, men jag har en jättegod baguette med köttbullar som väntar i kylskåpet, mums!

2 kommentarer:

Zarah sa...

Härligt att läsa dina glädjor! :D

Visst är det så att du bara ska skapa ett alster - eller - du får såklart skapa flera om du vill, men det räcker med ett. :)

fridakarolina sa...

Tack för att du startade Lyckotjut-utmaningen med Maria (Fnatten), det förgyller dagen att tänka efter vad som varit bra under dagen, istället för att leta efter fel. Hoppas att det sprider sig ännu mer, till ännu fler! :D