lördag, juli 31, 2010

August den 31 juli 2010. Fyra månader och en dag.Namn: August Herman Olle Strömberg
Födelsedatum: 2010-03-30
Ålder: 4 månader och en dag.
Födelsevikt: 4395 gram
Vikt nu: 8970 gram (den 30/7)
Födelselängd: 53 cm
Längd nu: 67,5 cm (30/7)
Huvudomfång födelse: 38 cm
Huvud nu: 46 cm
Storlek på kläder: 74 cl sitter nästan bättre än 68 cl, dessutom är det lättare att ta av och på kläder som inte är så tajta. Lösare kläder uppskattas när man måste dra något över huvudet.
Bröst eller flaska: Ammar. Ska börja med smakportioner så smått inom kort.
Mängd mat/mål: Se nedan.
Hårfärg: Ljusrött. Växer lite tjockare mitt på huvudet, odlar kanske en liten tuppkam?
Ögonfärg: Mörkt gråblå.

Matintervall: Äter fortfarande minst var tredje timme på dagtid och lite oftare men kortare stunder på kvällen. På nätterna har en liten förändring börjat märkas, det har varit flera nätter senaste veckan då August sovit ca 6 timmar innan han vaknar för amning. Det kan hända att han vaknat till en pytteliten stund under de sex timmarna men det räknas knappt, det har iaf inte varit någon längre stund och han har somnat snabbt igen med hjälp av, *hör och häpna*, nappen!

Fast föda: Smakportioner är inom räckhåll men vi har inte haft premiär ännu.

Sovtider på natten: Somnar för natten mellan kl 21-22 ca, försöker söva honom i sängen, vår säng. Ibland funkar det att lyfta över honom till hans egen säng. Sover ibland 6 timmar men andra nätter är det 3-4 timmar som gäller.

Sovtider på dagen: Börjar nästan alltid morgonen med ett leende, nöjd och glad och utsövd bäbis vaknar ibland inte förrän efter kl. 08.00 nuförtiden, någon dag har vi till och med legat och snoozat till efter kl. 09.00 också. På morgonen vill August ligga och prata och le mot mig, han är väldigt söt då!!! :-)
Man kan väl säga att han oftast vill eller behöver sova en stund när han har ammat, ibland vill han inte sova lika mycket som han skulle behöva… På kvällarna har det varit en del gnäll och även på dagtid under de senaste veckorna, men det är väl som jag skrivit om i tidigare inlägg, en utvecklingsperiod han måste igenom.

Favoritlek/aktivitet: Sitta upp! Sedan början av den här veckan har han varit som tokig i att sitta upp, trots att han fortfarande är för ostadig för att klara av det på egen hand. Vi har i alla fall invigt sittdelen till vagnen, han höll ju ändå på att växa ur liggdelen. ;-) Han gillar att plocka med sin haklapp och snutta på den och andra mjuka saker, tummen i munnen är också en favorit.

Favoritleksak: Leksak vet jag fortfarande inte, men han har äntligen börjat förstå hur man behåller en napp i munnen och har med andra ord blivit mer lätt att trösta än innan, då bara mammas tutte gällde. Det är riktigt skönt att slippa vara levande napp också, haha. :-D

Skrattar åt: Han tränar för fullt på alla möjliga ljud, bland annat små försök till skratt. Detta märks särskilt om man kittlar honom lite på magen eller under armarna, då kommer det små hostiga skrattläten ungefär… ;-)

Pratar om: Se tidigare punkt, massa olika läten är det och han verkar gilla att snacka när han kommer igång.

Lärt sig nyligen: Behålla nappen i munnen, försöker sitta upp men har väl en bit kvar… Tar i så han nästan morrar när han försöker komma upp från halvliggande till helsittande. Vänder sig från sida till rygg och från rygg till sidan ganska obehindrat.

Övrigt roligt: Har varit med på sin första utomhuskonsert igårkväll, vi var på Killer Queen i Borgholms slottsruin. Gick hur bra som helst att ha med honom, han blev lite rädd när musiken drog igång, även om han hade hörselskydd så vibrerar ju ljudet genom kroppen när de spelar så högt. Inne i sittvagnen var det dock mer dämpat och med hörlurar på så somnade han först gott i min famn och sov sedan vidare i vagnen.

1 kommentar:

Frida sa...

Han är en riktig liten goding!!! Har du tur så blir nätterna riktigt bra när du börjar med smakportioner. När Alvar åt sin första portion gröt som kvällsmål sov han till 7 morgonen efter och så var det slut med nattmålen, mycket skönt :-)