tisdag, mars 16, 2010

uppdatering

Längesen jag bloggade nu. Längesen jag skrev något överhuvudtaget. Ibland ångrar jag lite att jag inte varit mer regelbunden med uppdateringar kring graviditeten, det hade varit roligt att ha lite anteckningar kvar, man glömmer ju så fort. Samtidigt har det inte varit så självklart att skriva så mycket alls, har inte velat ta ut något i förskott, har inte velat göra allt ”offentligt” kring något som samtidigt är så oerhört privat.

Nu är det inte många dagar kvar till bf, beräknad födelse. Jag har haft lite för högt blodtryck och varit sjukskriven från jobbet de senaste veckorna, ja, det där med sjukskrivningen har ju varit en egen historia men till slut blev jag sjukskriven iaf. Förra veckan spenderade jag söndag-torsdag på sjukhuset, trycket hade skenat iväg lite och de ville ha extra koll på mig och bäbben. Blodtrycksmedicinen hjälpte så småningom att få ner trycket och nu får jag vara hemma och istället kolla trycket själv några gånger om dagen. Bäbisen verkar ha mått prima hela tiden och det känns skönt, har varit på två tillväxtultraljud och den följer sin växtkurva fint, i torsdags uppskattade de vikten till ca 3700 g. En liten gosebäbis redan! :-)

Bäbben sparkar ganska intensivt flera gånger per dag, igår när jag låg med ctg-band på magen (kollade fosterljud och rörelser samt sammandragningar) så sparkade den bort en av plastmätarna, det såg rätt kul nu när hela magen hoppade till. Bäbben har (för det mesta) en vaken period mitt på dagen, då håller den igång ganska länge, ungefär efter lunch. Sedan är den ofta vaken och sparkar hårt på kvällen, allt från kl 21 fram till tolvdraget ca. Vi får väl se om den följer denna rytm även på utsidan.

Det verkar som om jag inte kommer att behöva gå över tiden så länge med bäbisen, mest pga mitt höga tryck. Har förlossningen inte kommit igång runt bf-datumet (27 mars) så blir det troligtvis igångsättning. Det känns faktiskt skönt att jag förmodligen inte behöver gå två extra veckor, längtar redan nu otroligt mycket efter att få träffa den lill*. Ska bli skönt när mina svullna ben och fötter återgår till lite mer normaltillstånd, ska bli så härligt att gå och ut och gå riktiga promenader igen, det var längesen jag orkade det nu.

Det har pågått och pågår en del jobbiga saker samtidigt med allt det underbara som bäbisen innebär. Cancerhelvetet har slagit nya klor i vår familj och det gör väl också att jag inte direkt haft lust att skriva så mycket på bloggen. Istället har jag sökt mig till andra ställen där jag fått skriva av mig i mer anonymt format och det har varit bra för mig. För tillfället är det jobbiga ändå hanterbart och vi ser försiktigt positivt på tiden som är nu. Att ta vara på dagen och framförallt ta en dag i sänder har fått en ny innebörd i mitt liv.
Hoppas att ni som orkat läsa ända hit verkligen tar vara på era nära och kära och njuter extra mycket när ni har bra stunder tillsammans. Ta inte varandra för givna. Säg att ni älskar varandra ofta. Det ångrar man inte efteråt. Kramar till er.

4 kommentarer:

Emma sa...

Så skönt att bäbben mår bra! Många kramar mitt i allt virrvarr av känslor! Emma

Steinich sa...

Vad fint, och sant, du skriver! Ska ge J en extra gonattkram!

Maja sa...

Tänk att det är så nära nu. Förstår att du längtar. Ta väl hand om dig och lycka till nu på sluttampen!

Anonym sa...

tänker på dej, speciellt, o önskar att bäbisens vandring till utsidan av din famn, blir fin. det blir en stund som man aldrig glömmer.
efter det- är livet på ett annorlunda vis.
många kramar från julias mormor.