lördag, februari 05, 2011

blomstertid

Blindtarmstider har det varit i Svalehult. Nu är jag föräldraledig någon vecka medan M är sjukskriven med ett präktigt ärr på magen efter torsdagens blindtarmsoperation.

Idag har jag lagat lasagn till lunch, det var gott och på eftermiddagen har jag fotat mina fina orchidéer som blommar här hemma. Just orchidéer trivs bra hos oss, kanske mest för att de inte behöver vatten så ofta. Blommor som behöver vatten ofta brukar dö i förtid i mina fönster och om de inte gör det så slokar de så bedrövat med blad och stjälkar, stackarna...

Men orchidéerna frodas faktiskt och just de här som syns på bilderna blommar för andra gången på mindre än ett år. Ett av de stora exemplaren på bilden ovanför, den med två blomsterstänglar har nog ca sju år på nacken, så den har hängt med ett tag. Det enda tråkiga är nog att vänta på att de ska komma tillbaka igen när de väl blommat över men det är ju lätt gjort när man vet hur fina de kan vara igen.
Jag har aldrig planterat om någon av mina orchidéer, bara fyllt på med lite ny orchidéejord i krukan och gett lite orchidéenäring någon gång under alla år. Jag har totalt nio stycken, var tvungen att räkna efter och de flesta har jag fått, köpt en själv och ärvt en också. Fina är de hursomhelst och det är också tulpanerna som ståtar i vårt köksfönster.

1 kommentar:

Carina sa...

Vi har samma "vattningsvanor", tror jag. Här blommar också orkidéer och de mer tunnbladiga växterna vissnar.